De voordelen van zonnepanelen

 

Voordelen van zonnepanelen kopen

Er zijn veel voordelen te behalen bij de aanschaf van zonnepanelen. Niet alleen profiteer je van het financiële plaatje. Daarnaast doe je iets goeds terug voor het milieu. Ook is er weinig werk aan zonnepanelen kopen en onderhouden. De gunstige aspecten bij de aankoop van een nieuw zonnestroomsysteem willen wij via deze website duidelijk maken, maar komen uiteraard ook graag bij u langs voor advies op maat.

De prijs daalt gestaag

De prijs van een nieuwe installatie voor de opwek van zonne-energie daalt steeds verder. Ook neemt het vermogen van een zonnestroomsysteem steeds verder toe. Hierdoor is een zonnepanelen installatie steeds toegankelijker. Door verschillende subsidie regelingen van gemeenten wordt het nog voordeliger én makkelijker om zonnepanelen te kopen.

Verdienen door terugleveren stroom?

Op sommige momenten wekken we meer stroom op dan dat we gebruiken. Hierdoor kunnen we de overtollige stroom terugleveren. Het terugleveren van energie aan het net levert geld op. Wanneer je in een jaar meer opwekt dan dat je verbruikt, verdien je dus geld. Toch is dit niet altijd verstandig.

Omdat de prijs van de stroom die je levert lager is dan de stroom die je afneemt, verdien je nooit evenveel terug. De prijs per kWh is wél hetzelfde wanneer je minder dan (of gelijk aan) je totale verbruik aan stroom opwekt. Ook verschilt de opbrengst van het terugleveren per energieleverancier.

Het is verstandig om precies genoeg stroom op te wekken. Zo bespaar je het meeste geld met een nieuw systeem.

Goed voor het milieu

Zodra je groene stroom opwekt, help je mee aan een CO2-neutrale samenleving. Het doel voor Nederland is dat er in 2030 35 terawattuur (TWh) aan duurzame energie wordt opwekt, volgens de Rijksoverheid. Dat is genoeg groene stroom voor meer dan 11,5 miljoen huishoudens.

Wanneer je besluit om zonnepanelen te kopen help je mee aan deze doelstelling.

Elektrisch rijden met zonnestroom

Tegenwoordig zijn er steeds meer elektrische auto’s in Nederland. Deze worden allemaal opgeladen via een laadpaal. Deze zijn soms van een energieleverancier, maar deze zijn er ook al voor thuis. Hierdoor kun je simpel de laadpaal laden met zonnestroom. Rij dus elektrisch van eigen opgewekte zonne-energie!