Investeer in de zon
Start met uw eigen zonne energie systeem, zonder eigen investering.
1. Garantie
Wij hanteren productgaranties van minimaal 30 jaar op alle zonnepanelen.
2. Duurzaam
Met deze 100% groene energiebron, produceert u duurzame energie en helemaal voor uzelf
3. Profiteer
De zon is een eeuwige energiebron waarvan u kunt profiteren.
4. Comfort
De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht; zonnepanelen zetten dit licht om naar elektriciteit.
Rendement en besparing
Zonnepanelen leveren vermogen op en met behulp van een omvormer kunt u deze stroom gebruiken in uw woning. De door u opgewekte stroom wordt in mindering gebracht op uw energiemeter. Zo verrekent u opgewekte stroom met uw energieleverancier.
Gaat u zonnepanelen aanschaffen?
Bent u van plan om zonnepanelen te kopen?
Heel wat particulieren en ondernemers zijn u voor gegaan. Één op de tien Nederlandse huizen heeft inmiddels al zonnepanelen en besparen hierdoor op hun energierekening.
De investering verdient u gemiddeld na 6 of 7 jaar al terug. Hierna profiteert u van gratis stroom en dat is uiteraard een fijn vooruitzicht.
Hoe werkt het
U begint na de aanschaf van zonnepanelen direct met besparen. Hierdoor betaalt u minder aan uw energieleverancier. U kunt er daarom ook voor kiezen om de besparing te gebruiken om zonder inleg van eigen middelen zonnepanelen aan te schaffen.
Wat levert het op
De rente die u vandaag de dag bij een bank ontvangt op uw spaargeld is minimaal. Het kan juist daarom een goed alternatief zijn om te investeren in zonnepanelen. Het rendement van uw zonnepanelen levert u geld op en dat is aanzienlijk meer dan de rente bij een bank.
Ons proces in 4 stappen
Simpel, overzichtelijk en transparant
Vul het formulier in
Binnen 1 minuut klaar
U wordt gebeld
Binnen 1 werkdag
Uw eigen adviseur
Vrijblijvend advies
Begin met opwekken
Binnen enkele dagen geplaatst
Direct besparen op uw energierekening
Rendement zonnepanelen
Energie prijzen stijgen, de kosten voor zonnepanelen dalen en de opbrengst wordt hoger. Hierdoor is de terugverdientijd van een complete installatie veel korter geworden.
FAQ
Wat is zonne-energie?
Elke dag levert de zon een grote hoeveelheid energie waar we gratis gebruik van kunnen maken. Om zonlicht om te zetten in elektriciteit zijn er zonnepanelen nodig. Zonne-energie is zonlicht en daglicht omzetten naar elektriciteit met behulp van zonnepanelen.
Hoe werkt een zonnepaneel?
Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen silicium een elektrische stroom lopen. In een zonnepaneel worden een aantal zonnecellen geschakeld en bij elkaar geplaatst tussen een glasplaat en een kunststof plaat. Tegenwoordig zien we ook panelen waarbij de kunststof plaat is vervangen door nog een glasplaat. Deze zijn natuurlijk een stuk sterker.
Werken zonnepanelen ook zonder zon?
Ja, ook met daglicht wordt er energie opgewekt. Dus ook met bewolking is het systeem actief, want bewolking houdt slechts een deel van het zonlicht tegen, anders zouden wij overdag niets kunnen zien. Zonnepanelen werken dus op zonnige dagen maar ook op bewolkte dagen, vanzelfsprekend zijn de rendementen minder als op een zonnige dag, maar de rendementen van de installatie zijn zeker de moeite waard.
Is de aanschaf van zonnepanelen duur?
Investeren in zonnepanelen is niet goedkoop, maar niet investeren kost u nog meer geld, de aanschaf van zonnepanelen verdient zich altijd terug! Tevens wordt u ook volledig onafhankelijk van een energieleverancier en de daarbij behorende (stijgende) energieprijzen. Wanneer u zonnepanelen aanschaft kan uw energierekening naar € 0,=
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
Een huis voorzien van zonnepanelen is niet altijd mogelijk de belangrijkste vragen staan hieronder. Deze vragen moet u allen met ja kunnen beantwoorden.
– Bent u eigenaar van uw huis en dak?
– Ligt uw dak tussen oost en west?
– Uw dak heeft overdag veel inval van direct zonlicht (weinig last van schaduw)
– Is de dakconstructie stabiel genoeg?
Voor bijna alle situaties is een oplossing te bedenken. Dat bespreken we graag met u
Moet een zonnepaneel installatie op het zuiden gericht zijn?
Nee. Zonnepanelen kunnen op veel meer windrichtingen gericht zijn. Het oosten, zuid-oosten, zuiden, zuid-westen, westen is allemaal mogelijk. Richting het noorden, noord-westen en noord-oosten wordt wel afgeraden. Het zuiden heeft wel het meeste rendement, maar de vermindering van het rendement van de installaties op de andere opties is zo minimaal dat het nog steeds een interessante investering blijft.
Wat is de beste plaats voor een zonnepaneel?
De opbrengst van een zonnepaneel is niet alleen afhankelijk van de grootte van de installatie. Ook de hellingshoek van het dak en de ligging van het dak ten opzichte van de zon zijn bepalend. Als de hellingshoek tussen de twintig en zestig graden ligt en de collector op het zuiden is gericht, is de opbrengst optimaal. Daarnaast geven andere hellingshoeken en oriëntaties ook een prima rendement! Daarnaast is het wel van belang dat een dakvlak vrij is van schaduw (denk aan bomen, schoorstenen, dakkapellen, etc). Schaduwwerking beïnvloedt de opbrengst van het gehele systeem negatief. Er zijn echter wel diverse oplossingen om slim om te gaan met tijdelijke schaduw op een systeem.
Hoe werkt het met terugleveren?
Het is mogelijk dat u de energie die u zelf opwekt niet direct gebruikt. Er ontstaat dan een energie-overschot. Doordat uw zonnepanelen gekoppeld zijn aan uw meterkast wordt dit overschot automatisch terug geleverd aan het vaste elektriciteitsnet. In Nederland geldt het principe dat terug geleverde energie mag worden afgetrokken van het verbruik. Dit tegen elkaar wegstrepen wordt salderen genoemd.
Hoeveel panelen heb ik maximaal nodig?
Dit is afhankelijk van het energieverbruik. Dit verbruik kunt u terug vinden op de laatste eindafrekening van het energiebedrijf. Voor een snelle berekening kunt u het jaarlijks energieverbruik in KWH delen door 0,9. De uitkomst is het totaal aantal Wattpiek aan zonnepanelen welke u nodig heeft om het totale energieverbruik af te dekken en de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden.
Wat is een omvormer?
Een omvormer maakt deel uit van het zonnepanelen systeem. Een omvormer zorgt ervoor dat de variabele gelijkspanning van zonnepanelen wordt omgevormd tot een stabiele bruikbare wisselspanning op 230 Volt. Een omvormer is een zeer belangrijk onderdeel van een zonne-energie systeem.